Çimsa Nona, kendini de havayı da temizliyor

01.09.2021

Sabancı Holding iştiraki Çimsa’nın beyaz çimento ürün gamında yer alan Nona, sahip olduğu nano teknoloji sayesinde hem kendini hem de havayı temizleyebiliyor. Çimsa Ar-Ge merkezi Formülhane tarafından geliştirilen Nona, bu özelliğiyle, dış cephe kaplama ve karo uygulamalarında çevre dostu bir çözüm sunuyor.

Dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından Çimsa’nın ‘Süper Beyaz’ çimento ailesinde yer alan Nona, içerisinde yer alan özel faz yapısındaki nano elementler sayesinde, kendini de çevreyi de temizleme özelliğine sahip.

Çimsa ürün yelpazesinin en beyaz çimentosu olarak da bilinen ve şirketin Ar-Ge merkezi Formülhane tarafından geliştirilerek patenti alınan Nona, yüzeyini UV ışınları ve yağmur sayesinde temizleyebiliyor. Bu özelliğiyle dış cephe kaplamaları, havuzlar ve karo uygulamalarında yenilikçi bir çözüm olarak dikkat çeken Nona; NOx (Nitrit Oksit), SOx (Sülfür Oksit) gibi zararlı bileşikleri, kullanıldığı uygulamanın yapısında tuz haline getiriyor. Havadan gelen emisyonlara karşı beyazlığını da koruyabilen Nona, minimum yüzde 85 (Hunter Lab-Y Değeri) beyazlığı garanti ediyor. Kuru karışım ve prekast uygulamalarında ise, renk farklarını önlüyor.

Avrupa Birliği standardı olan ‘çimentoda +6 değerlikli krom miktarının 2 ppm'in altında olması şartı’na da uyumlu bu inovatif ürün, özel yapısı sayesinde limit değerin altında krom içeriyor. Alkali-silika reaksiyonuna karşı dayanıklı çimento sınıfında olan ve eşdeğer alkali oranı limit değer olan %0.6'nın altında kalan Nona’da, su emerek çatlama riski de bulunmuyor.